فهرست مطالب

تحقیق در علوم دندانپزشکی - سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 72، تابستان 1401)

مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 72، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • نسیمه عابدینی، امین مرتهب*، مهشید خرازیهای اصفهانی، شیوا شیرانی صفحات 93-105
    سابقه و هدف

      اثرات درمانی کلسیم هیدروکساید به یون های هیدروکسیل و کلسیم، برمی گردد و خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آن با نانوذره شدن متاثر می شود. هدف این مطالعه تعیین میزان انتشار یون کلسیم و تغییرات ph در اطراف ریشه، در کاربرد کلسیم هیدروکساید معمولی و نانو ذره در زمان های مختلف بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی،50دندان تک ریشه و تک کانال انسانی، به دو گروه 20تایی آزمون(کلسیم هیدروکساید معمولی و نانو ذره با سایز 5±23 نانومتر) و یک گروه کنترل 10تایی (آب مقطر) تقسیم شدند؛ بعد از گذاشتن این مواد با K فایل 55 ، سیل کرونال و انتقال به نرمال سالین، غلظت یون کلسیم و ph نرمال سالین پس از 3، 24، 96، 360و 720 ساعت، در تمام گروه ها اندازه گیری و داده ها توسط آزمون های آماریOne-way ANOVA ،Tukey Post Hoc، Bonferroni Post Hoc و نرم افزار SPSS 22 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

     میانگین ph و غلظت یون کلسیم اطراف ریشه ها بین سه گروه و در زمان های مختلف اختلاف معنادار داشت(0/001> P). این مقادیر در گروه نانو ذره بیشتر از گروه معمولی و در گروه معمولی، بیشتر از گروه کنترل بود(0/05>P)  همچنین میانگین غلظت یون کلسیم در هر دو گروه آزمون افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    کلسیم هیدروکساید نانوذره به دلیل قابلیت انتشار بیشتر یون کلسیم و ph بالاتر نسبت به نوع معمولی می تواند جایگزینی مناسب برای اهداف درمانی مورد نظر باشد.

    کلیدواژگان: کلسیم هیدروکساید، ذرات نانو، یون کلسیم، ph، محیط اطراف ریشه دندان
  • فرزانه محمدی، مهرداد برکتین*، الهام علی پور صفحات 106-111
    سابقه وهدف

    یکی از دلایل دمینرالیزاسیون سریع، وجود مقدار زیاد و مداوم میکروب های پوسیدگی زا در اطراف ترمیم های دندانی است لذا بررسی خصوصیات ضد باکتریایی سمان های رزینی و گلاس آینومر های تغییر یافته در مقابل هم از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از این مطالعه تعیین اثر ضد باکتریایی ، گلاس آینومرهای تغییر یافته با رزین و سمان های رزینی بر باکتری های پوسیدگی زا، استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سابرینوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی از  نمونه باکتری های استرپتوکوک موتانس، استرپتوکوک سابرینوس و لاکتوباسیل اسیدوفیلوس استفاده شد. از هریک از سمان های گلاس آینومر و سمان رزینی 7 نمونه  تهیه شد پس از خشک شدن و استریل شدن نمونه ها، عملیات کنترل کیفی انجام گرفت و در محیط های مناسب، کشت داده شده و دردمای 37 درجه سانتیگراد به مدت 48 ساعت قرار گرفتند. با توجه به هاله اطراف هر نمونه  و اندازه گیری آن، رشد یا عدم رشد باکتری بررسی شد. داده ها با استفاده از آزمون های t-testو ANOVA تجزیه و تحلیل شدند

    یافته ها

      قطر هاله عدم رشد سه نوع باکتری مورد مطالعه در مجاورت با سه ماده SDI seT PP،  Natural Elegance و GC Fugi Plus اختلاف معناداری داشت (0/001>p).  قطر هاله عدم رشد GC Fugi Plus در مجاورت هر سه نوع باکتری، نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود و میزان قطر هاله عدم رشد باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بیشتر از باکتری استرپتوکوکوس موتانس و بدون تفاوت با استرپتوکوکوس سابرینوس بود.

    نتیجه گیری

    اثرات آنتی باکتریال سمان گلاس آینومر بیشتر از دو نوع سمان رزینی دیگربود. اثرات آنتی باکتریال سمان های مورد بررسی بر باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس از سایر باکتری ها بیشتر بود

    کلیدواژگان: گلاس آینومر، سمان رزینی، استرپتوکوکوس موتانس، استرپتوکوکوس سابرینوس، لاکتوباسیل اسیدوفیلوس
  • معصومه شیرزایی*، فاطمه نشاط صفحات 112-118
    سابقه و هدف

    استوماتیت آفتی عود کننده، یکی از شایع ترین آسیب های مخاطی حفره دهان است. پژوهش های گوناگون بیان کننده نتایج متضاد و متنوع درباره سایتوکاین های التهابی و ابعاد  زیست شناختی  مرتبط با این عارضه  است..این مطالعه با هدف  مقایسه سطح اینترلوکین2 بزاق در  مبتلایان به استوماتیت آفتی  عودکننده(در دوره زخمی فعال و دوره بهبودی) و افراد سالم انجام شد.

    مواد و روش ها

      در این مطالعه مورد -شاهدی نمونه بزاق غیر تحریکی25 بیمار مبتلا به استوماتیت آفتی عود کننده (گروه مورد)در فاز زخمی و بهبودی  و 25 فرد سالم(گروه شاهد) جمع آوری و جهت تعیین   سطح اینترلوکین 2 به آزمایشگاه انتقال داده شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS 22  و آزمون Independent t-test تجزیه و تحلیل شد.(0/05>p)  معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میزان اینترکولین 2 بزاق در مبتلایان  به استوماتیت آفتی عود کننده(53.48±114.93) و افرادسالم (44.185±112.55)   تفاوت آماری معنی داری داشت. (0/05>P) در افراد مبتلا به استوماتیت آفتی عودکننده در دوره زخمی فعال (53.48±114.93)  و دوره بهبودی (56.71± 110.56) ، تفاوت آماری مشخصی وجود نداشت.

    نتیجه گیری

      با توجه به نتایج مطالعه به نظر می رسد میزان اینترکولین 2 بزاق در افراد مبتلا به آفت در دوره زخمی فعال  و بهبودی  بطور مشخص نسبت به افراد سالم افزایش می یابد.با این وجود میزان آن طی دوره  عود و بهبودی تفاوت مشخصی  ندارد.

    کلیدواژگان: استوماتیت آفتی عود کننده اینترلوکین2، بزاق
  • مهناز حاتمی، عباس فلاح تفتی، سولماز قنبرنژاد، معصومه باقری * صفحات 119-130
    سابقه و هدف

    گرافن، نانو ساختاری دو بعدی شامل تک لایه ای از اتم های کربن SP2 است که با پیوند کوالانسی در یک شبکه ی زنبوری هگزاگونال مرتب شده اند. تقویت ایجاد شده توسط اکسید گرافن (GO) به علت وجود گروه های فانکشنال می باشد که منجر به بر هم کنش های مستحکم تر، پراکندگی و انتقال بهتر استرس می شود. به علت ویژگی های مکانیکی و استحکام پایین تر PEMA نسبت به PMMA، تاثیر GO را در مقادیر مختلف بر ویژگی های مکانیکی پلی اتیل متا کریلات (PEMA) بررسی کردیم.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی، 30 نمونه آکریلی با  ابعاد 2(عرض)×2(ارتفاع)×25 میلی متر در سه گروه PEMA فاقدGO ،  0/25  و 0/5 درصد وزنیGO،  از نظر استحکام خمشی، الاستیک مدولوس و میکروهاردنس نوپ و نیز SEM مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    بیشترین میانگین میکروهاردنس نوپ مربوط به گروه 0.25%wt GO (4390/24 kgf.mm-2) و کمترین میزان مربوط به گروه  0/5%wt GO (8377/15 kgf.mm-2) بود. میانگین استحکام خمشی و الاستیک مدولوس گروه کنترل بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    افزودن GO به PEMA در غلظت های پایین، به صورت معنی داری می تواند منجر به افزایش میکروهاردنس شود و به این ترتیب میتوان استفاده از GO را برای بهبود ویژگی مکانیکی ماده ی PEMA توصیه نمود. افزودن GO موجب افزایش الاستیک مدولوس و استحکام خمشی PEMA نشد.

    کلیدواژگان: اکسید گرافن، پلی اتیل متاکریلات، استحکام خمشی، میکروهاردنس نوپ، الاستیک مدولوس
  • ساره فرهادی، فرهاد ادهمی مقدم، زینب عباسی سنجدری*، اکرم پیمان صفحات 131-140
    سابقه و هدف

    توانمندی های اعضای هییت علمی شامل دانش موضوعی، مهارت های تدریس و نگرش های حرفه ای است.هدف از این مطالعه ارزیابی اثربخشی دوره آموزش پزشکی با استفاده از مدل ارزیابی کرک پاتریک بوده که توسط مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت علوم پزشکی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی  جهت اعضای هیات علمی گروه های علوم پزشکی در بهار 1400 تدوین و اجرا گردید.

    مواد و روش ها

    مطالعه به صورت تجربه ای و مداخله ای بر روی  نمونه ای متشکل از 45 هیات علمی از سراسر کشور به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، از پیش آزمون و پس آزمون، آموزش، و از نظرسنجی رفتاری برای ارزیابی اثربخشی آموزش استفاده شد. در سطح واکنش از پرسشنامه کریک پاتریک استفاده شد که روایی و پایایی آن تایید شده است . جهت پیش آزمون وپس آزمون از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط گروه متخصصان آمورش پزشکی تایید شده بود و پایایی آن با آلفای کرونباخ  0.92 مورد تایید قرار گرفته بود، استفاده شد.جهت تحلیل داده ها از تستهای آمار تی جفتی و رگرسیون با spss 24  استفاده شد.

    یافته ها

    مطالعه نشان داد که آموزش انجام شده به شواهدی برای دو سطح از چهار سطح مدل کرک پاتریک منجر شد. واکنش به آموزش دریافت شده به طور متوسط 4/48 از مقیاس 5 درجه ای لیکرت است. مقایسه پیش و پس آزمون برای تعیین یادگیری  افزایش معنی دار دانش را نشان داد.  (0.000>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس مدل کریک پاتریک دوره آموزش پزشکی  اعضای هیات علمی گروه های علوم پزشکی با واکنش مثبت آنها روبروشد و این دوره منجر به افرایش معنی دار دانش  آنها گردید.

    کلیدواژگان: مدل کرک پاتریک، هیات علمی، اثربخشی، آموزش پزشکی
  • ساناز علیمددی، محمدرضا شهامفر*، نیلوفر عظیما صفحات 141-149
    سابقه و هدف

    باتوجه به این که در مورد کودکان ایرانی تاکنون مطالعه ی کافی در مورد اثر مال اکلوژن بر روی کیفیت زندگی و اعتماد به نفس آنها انجام نشده و شیوع بالای مال اکلوژن در جوامع مختلف به خصوص در جمعیت ایران, هدف از این مطالعه تعیین اثر مال اکلوژن بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان (OHRQoL) در کودکان 8 تا 11 ساله ی تبریز در سال 1399 بود.

    مواد و روش ها

     پانصد کودک 8-11 ساله از سطح شهر تبریز در این مطالعه شرکت کردند. شرکت کنندگان از بین مدارس نواحی 5 گانه ی سطح شهر ، مطب های متعدد سطح شهر ، کلینیک های مختلف و همچنین از کلینیک دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تبریز جمع آوری شدند. در این مطالعه ابتدا با شرکت کنندگان مصاحبه انجام گرفت. مصاحبه ها از طریق پرسشنامه استاندارد CPQ که مختص کودکان 8 تا 11 سال بود، توسط پژوهشگر انجام شد. معاینات بالینی توسط همان فرد پژوهشگر انجام گرفت. برای ارزیابی مال اکلوژن از شاخص زیبایی دندان(DAI) استفاده شد. برای آنالیز داده ها از نرم افزار SPSS18 تحت ویندوز 10 و آزمون واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد.

    یافته ها

    مطالعه بر روی 216 پسر (2/43)  و 284 دختر (8/56)  انجام شد. نتایج نشان داد که  مال اکلوژن روی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان و سلامت عاطفی کودکان  به نحو معنی داری موثر است.(P <0.05) همچنین نشان داده شد که مال اکلوژن روی سلامت اجتماعی این کودکان تاثیر معنی داری نداشته است.(P>0.05)

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مال اکلوژن دندانی در کودکان 8 تا 11 ساله موجب کاهش کیفیت زندگی شده است و به ترتیب در حوزه عملکردی، سمپتوم های دهانی و سلامت عاطفی تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: مال اکلوژن، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دهان، سلامت اجتماعی، سلامت عاطفی
  • امیرعلا آغبالی، پریا امام وردی زاده، لادن پایا*، نگار بهنیا صفحات 150-158
    سابقه و هدف

    زخم های عودکننده آفتی یکی از شایع ترین بیماری های مخاط دهان است که باعث شکایت و مراجعه بیماران به دندان پزشک می گردد. این زخم ها به صورت منفرد و یا متعدد و دردناک می باشند که محدود به حفره دهان بوده و اغلب باعث ناراحتی های زیادی برای بیماران می شوند. هدف از مطالعه حاضر بررسی وضعیت روحی و کیفیت زندگی در افراد مبتلابه ضایعات آفتی راجعه می باشد.

    مواد و روش ها

      در مطالعه تحلیلی حاضر، تعداد 120 نمونه در دو گروه بیمار و سالم از نظر وضعیت روحی روانی و کیفیت زندگی ارزیابی شدند. برای بررسی وضعیت روحی و سلامت عمومی از پرسشنامه GHQ-28 و برای بررسی کیفیت زندگی از پرسشنامه WHOQOL-26 استفاده شد. داده های به دست آمده با آزمون t غیرمستقل و توسط نرم افزار آنالیز آماری SPSS نسخه 21 آنالیز شد.

    یافته ها

    : بیشترین نمره حیطه های کیفیت سلامت روانی مربوط به نشانه های اضطرابی و اختلال خواب بود که در گروه مورد به طور معنی داری بیشتر از گروه کنترل بود (3.15 ± 15.78)  در مقابل (2.51 ± 4.53)  (001/=P) بیشتر ضایعات آفتی در مطالعه حاضر مربوط به ضایعات مینور با شدت کم بود (43.3 درصد)، بعد از آن ضایعات آفتی متوسط (38.3درصد) فراوانی بیشتری داشتند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد در افراد مبتلا به ضایعات آفتی راجعه کیفیت زندگی در حیطه سلامت جسمانی و روابط اجتماعی در سطح پایین تری قرار دارد و در بررسی وضعیت روحی، نشانه های جسمانی، اضطراری و اختلال خواب بطور مشخصی دیده می شود.

    کلیدواژگان: وضعیت روحی، کیفیت زندگی، سلامت جسمانی، ضایعات آفتی راجعه
  • احمدرضا طلایی پور، سید علی سیدمجیدی، سید هادی سجادی، سمیرا فانی* صفحات 159-164
    سابقه و هدف

    تخمین سن از مهم ترین مسایل در پزشکی قانونی، موارد حقوقی و درمان ارتودنسی می باشد. روش دمیرجیان یکی از معروفترین روش های تعیین سن دندانی با استفاده از درجات بلوغ دندانی است. با توجه به تناقض نتایج مطالعات انجام شده در گروه های سنی، جنسی و نژادی مختلف، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی دقت روش دمیرجیان در تعیین سن افراد 16-12 ساله ایرانی انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر بر روی 50 کلیشه پانورامیک که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، انجام گرفت. سن دندانی به روش دمیرجیان تعیین گردید و با سن تقویمی افراد مورد مطالعه به تفکیک جنسیت و گروه های سنی مورد مقایسه قرار گرفت. جهت مقایسه میانگین سن دندانی و تقویمی به تفکیک جنسیت و گروه های سنی از آزمون T جفت شده و  جهت مقایسه میانگین دندانی و تقویمی به تفکیک جنسیت و گروه های سنی از آزمون T جفت شده و  برای آگاهی از ارتباط بین سن دندانی و تقویمی، ضریب همبستگی بین آن دو محاسبه و گزارش و در نهایت معادله رگرسیون خطی ارایه گردید.

    یافته ها

    کلیشه های رادیوگرافی مورد مطالعه متعلق به 27 دختر و 23 پسر با میانگین سن واقعی 45/1 ± 02/14 سال بود. میانگین سن دندانی آن ها به روش دمیرجیان 38/1 ± 00/14 سال تعیین شد که اختلاف آماری معنی داری با سن تقویمی نداشت (4/0> P). آزمون ضریب همبستگی رابطه همبستگی بسیار قوی بین سنین واقعی و تخمینی در هر دو جنس نشان داد (در دختران 975/0=R و در پسران 969/0=R). معادله رگرسیون خطی آن 078/0-X 01/1=Y تعیین شد.

    نتیجه گیری

    روش دمیرجیان روشی مناسب و با دقت بالا جهت تخمین سن جمعیت مورد مطالعه بود

    کلیدواژگان: دمیرجیان، سن دندانی، رادیوگرافی پانورامیک، پزشکی قانونی
  • پگاه مسنن مظفری، صالحه سکندری*، فاطمه سکندری صفحات 165-173
    سابقه و هدف

    آملوژنز ایمپرفکتا یک عارضه ارثی است که کیفیت و کمیت مینای دندان را تحت تاثیرقرار می دهد. این بیماری معمولا هم دندان های شیری و هم دایمی را مبتلا می سازد و سبب بروز ناهنجاری های متعددی نظیر ظاهر نازیبا، حساسیت دندان ها و سایش شدید در بیمار می شود. وقوع این حالت 1 در 14000 فرد تخمین زده شده است در حال حاضر، توصیه های درمانی مشخصی برای بیمارانی که از  AIرنج می برند،وجود ندارد. هنگام درمان این بیماران  ، یک درمان جامع با کمک اغلب رشته های دندانپزشکی باید در نظر گرفته شود .

    معرفی مورد

    بیمار دختر چهارده ساله ای بود که با شکایت از فرم و رنگ نامناسب دندانها  به کلینیک دندانپزشکی شهاب در شهر مشهد مراجعه کرده بود. در نمای بالینی کودک سابقه بیماری خاصی نداشته و تاریخچه خانوادگی از این بیماری درخانواده وی گزارش نشد. معاینه کلینکی و رادیوگرافی، تشخیص آملوژنزایمپرفکتا از نوع هیپوپلاستک داده شد.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که آملوژنز ایمپرفکتا از نظر روانی و عملکردی بیمار را تحت تاثیر قرار میدهد، درمان این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    کلیدواژگان: آملوژنز ایمپرفکتا، آژنزی مینایی، هیپوپلاستیک
  • رویا ملکی، مریم صادقی پور رودسری، پیمان شریعت پناهی*، محمد موسوی، آبتین زیادلو صفحات 174-184
    سابقه و هدف

    ارتقاء سطح سلامت دهان و دندان نیازمند عوامل گوناگون از جمله داشتن آگاهی و توانایی کافی در پیش بینی تهدیدات و بحرانهای احتمالی آینده در این حوزه می باشد.هدف از این مطالعه، بررسی ضرورت و نیاز به استفاده از آینده پژوهی در حوزه سلامت دهان و دندان بود

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مروری بوده که در سال 1400 صورت گرفت.جهت دستیابی به مقالات، پایگاه های اطلاعاتی Pubmed, Google Scholar, Ovid, Scopus در محدوده 10 سال اخیر مورد جستجو قرار گرفتند که از میان آنها با توجه به معیارهای خروج و ورود و مباحث مطرح شده در هر مقاله، تعداد 16 مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج مطالعات نشان دادند که آینده پژوهی می بایست به عنوان ابزاری مهم در تمامی زمینه های عملکرد نظام سلامت مورد استفاده قرار گیرد و این مهم در سلامت دهان و دندان به طور چشمگیری مورد غفلت واقع شده است.

    نتیجه گیری

      با توجه به مرور اکثر مطالعات، درک متغیرها ، شناخت کاستی ها و تهدیدات پیش رو در جهت سیاستگذاری های مناسب در راستای هدف ارتقا و بهبود وضعیت سیستم سلامت بسیار مثمر ثمر می باشد. در این راستا اگرچه سیاستگذاری با رویکرد آینده نگری در سلامت صورت گرفته است، اما سلامت دهان و دندان جزء مواردی است که همچنان به آن پرداخته نشده است.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، سلامت دهان، سلامت دندان، سلامت، مطالعات آینده نگر، آینده نگاری
|
  • Amin Mortaheb*, Mahshid Kharaziha Kharaziha Esfahani, Shiva Shirani Pages 93-105
    Background and Aim

    Therapeutic effects of calcium hydroxide as an intra-canal medicament depend on its decomposition into hydroxyl and calcium ions. The aim of this study was to determine the diffusion amount of calcium ion and ph changes around the tooth root in the application of conventional calcium hydroxide and Nano particle calcium hydroxide at different times.

    Material and Methods

    In this in vitro experimental study, 50 human single rooted and single canal teeth were divided into two experimental groups of 20 (conventional calcium hydroxide and Nano particle calcium hydroxide with a size of 23±5 nm after confirmation by X-ray Powder Diffraction) and a control group of ten (distilled water). After applying these materials using a K file ISO # 55, seal the coronal part of the canals and transfer to normal saline, the concentration of calcium ions and the ph of normal saline in all groups was measured After 3, 24, 96, 360 and 720 hours. Data were analyzed by one-way ANOVA, Tukey Post Hoc, Bonferroni Post Hoc statistical tests and SPSS 22 software.

    Results

    There was a significant difference between the three groups at different times and in total in comparing the mean ph and mean concentration of calcium ions around the tooth roots (P <0.001). These values for both parameters, in the group of nanoparticle calcium hydroxide were significantly higher than conventional calcium hydroxide and in the group of conventional calcium hydroxide, higher than the control group (P <0.05). Also, the mean concentration of calcium ions in the group of normal calcium hydroxide and nanoparticle calcium hydroxide incresaed.

    Conclusion

    Nanoparticle calcium hydroxide can be a suitable alternative to achieve the desired therapeutic goals due to its ability to emit more calcium ions and higher ph than the conventional type.

    Keywords: Calcium hydroxide, nanoparticles, calcium ion, ph, The environment around the tooth root
  • Farzaneh Mohammadi, Mehrdad Barekatain*, Elham Alipour Pages 106-111
    Background and Aim

    the study of antibacterial properties of resin cements and modified glass ionomers is of great importance. The aim of this study was to determine the antibacterial effect of resin-modified glass ionomers and resin cements on cariogenic bacteria, Streptococcus mutans, Streptococcus sabrinus and Lactobacillus acidophilus.

    Materials and Methods

    In this experimental laboratory study, samples of Streptococcus mutans,Streptococcus sabrinus and Lactobacillus acidophilus were used. 7 samples were prepared from each of glass ionomer and resin cements. After drying and sterilizing the samples, the quality control operations of the samples were performed and cultured in culture media at 37 ° C for 48 hours. According to the antimicrobial halo around each disk, its measurement the growth or non-growth of bacteria was examined. Data were analyzed using t-test and two-way ANOVA

    Results

    The diameter of growth inhibition zone of the three studied bacteria in the presence of three materials SDI seT PP, Natural Elegance and GC Fugi Plus was significantly different (p <0.001). The diameter of GC Fugi Plus stunted halo in all three types of bacteria was larger than other groups and the stagnation halo diameter of Lactobacillus acidophilus was larger than that of Streptococcus mutans without any difference with Streptococcus sabrinus.

    Conclusion

    The antibacterial effects of glass ionomer cement are more than the other two types of resin cements. Also, the antibacterial effects of the investigated cements on Lactobacillus acidophilus were higher than other bacteria.

    Keywords: Glass ionomer, Resin cement, Streptococcus mutans, Streptococcus sabrinus, Lactobacillus acidophilus
  • Masoomeh Shirzaiy*, Fatemeh Neshat Pages 112-118
    Background and Aim

    Recurrent aphthous stomatitis(RAS) is one of the most common oral mucosal injuries. Various studies have shown Contradictory and varied results about inflammatory cytokines and the biological dimensions related to this complication.This study aimed to compare salivary interleukin-2 levels in patients with recurrent aphthous stomatitis (in the active ulcerative and healing periods) and healthy people.

    Materials and methods

    In this analytical and case-control study, unstimulated  saliva samples of  25 patients with recurrent aphthous stomatitis (case group) in the ulcerative and healing periods and 25 healthy individuals (control group) were collected  for assessment of interleukin-2 (IL-2) levels and transferred to the laboratory. Data were analyzed by SPSS 22 software and Independent t-test. Pvalue of lower than 0.05 was significant.

    Results

    IL-2 salivary levels in  RAS patients( 114.53 ± 93.48)  pg/ml and healthy controls (112.44 ±55.185)  had significantly difference (P˂0.001). Salivary IL-2 levels in RAS subjects in active ulcerative  (114.93 ± 53.48)  and healing periods ( 110.56 ±56.71) pg/ml  no significantly difference. (P˃0.05)

    Conclusion

    According to the results of the study, salivary IL-2  levels significantly increased  in RAS people in the active ulcerative , and healing periods compared to healthy controls. However, salivary Il-2 in  the active ulcerative , and healing periods  had no changing.

    Keywords: Recurrenr aphtous stomatitis, Interleukin-2, Saliv
  • Mahnaz Hatami, Abbas Fallah Tafti, Solmaz Ghanbarnejad, Masoumeh Bagheri* Pages 119-130
    Background and Aim

    graphene is a two-dimensional nanostructure consist of a single layer of SP2 carbon atoms that arranged by covalent bonds in a hexagonal bee web. The reinforcement by GO is due to functional groups that lead to strong interaction, dispersion and stress distribution. Due to lower mechanical properties and strength of PEMA than PMMA, we evaluate effect of GO on mechanical properties of PEMA.

    Materials and methods

    In this invitro-exprimental study, flexural strength, elastic modulus, Knoop micro hardness and SEM examination of 30 acrylic sample with dimensions 2(width)×2(height)×2(length) in 3 groups was evaluated.

    Results

    The maximum mean Knoop micro hardness was related to 0.25%wt GO and the lowest value was related to 0.5%wt GO groups. The mean flexural strength and modulus of elasticity of the control group were higher.

    Conclusion

    GO can increase micro hardness of PEMA in low value, thus the use of GO can be recommended to improve mechanical properties of PEMA. GO did not increase elastic modulus and flexural strength.

    Keywords: Graphene oxide, Poly ethyl methacrylate, Flexural strength, Elastic modulus, Knoop micro hardness
  • Sareh Farhadi, Farhad Adhami Moghadam, Zeinab Abbasi Senjedary*, Akram Peyman Pages 131-140
    Background & Aim

    faculty members should be competent experts and knowledgeable in their specializations and become skillful in teaching and professional attitude. This paper aims to evaluate the effectiveness of the Medical Education Course in the Education Development Center of the deputy of medical sciences Islamic Azad University. Using Kirkpatrick’s evaluation model in spring 2021.

    Material and Methods

    A sample of 45 faculty members from all over the country was selected by random sampling method. Pre-test and post-test, and feedback questionnaires were used to evaluate the effectiveness of training. At the reaction level, the feedback questionnaire was used, which confirmed its validity and reliability. A researcher-made questionnaire was validated by a group of medical education experts for pre-test and post-test, and reliability was evaluated by Cronbach's alpha. For data analysis, paired t-test and regression tests with SPSS24 were used.

    Results

    The study revealed that the training conducted had resulted in evidence to two of the four levels of Kirkpatrick’s model. The reactions to the training received on average 4.48 of the 5-point Likert scale that revealed overall positive feedback on the evaluation. Pre and post-test to determine learning resulted in a significant increase in knowledge p <0.000. 

    Conclusion

    Reffer to Kirkpatrick’s model, Medical Education course  of faculty members,revealed overall positive feedback and a significant increase in their knowledge and attitude.

    Keywords: Effectiveness, Kirkpatrick’s evaluation model, Faculty member, Medical Education
  • Sanaz Alimadadi, Mohamadreza Shahamfar*, Niloofar Azima Pages 141-149
    Background and Aims

    Considering the fact that insufficient study has been done on the effect of malocclusion on the quality of life and confidence among Iranian children and the high prevalence of malocclusion in the Iranian population, the purpose of this study was to determine the effect of malocclusion on Oral Health Related Quality of life(OHRQoL) in children aged 8-11 in Tabriz in 2020.

    Materials and Methods

    Five hundred children aged 8-11 participated in this study. Dental Aesthetic Index (DAI) was used to assess the participants’ malocclusion. Furthermore, the participants answered a standardized questionnaire namely child perception questionnaire to determine their social and emotional well-being in relation to the malocclusion.   Clinical examinations were performed by the same researcher. One way Anova with LSD follow up tests under SPSS18 software for Windows 10 were utilized for analysis of data. P< 0.05 were considered significant. 

    Results

    The study sample consisted of two groups of 216 boys and 284 girls. The results showed that malocclusion had a statistically significant effect on quality of life related to oral health and emotional health of children.(Pvalue<0.05).  However, malocclusion did not affect the social health of these children.(p value>0.05)

    Conclusion

    In the present study, the effect of malocclusion on Oral Health Related Quality of Life (OHRQoL) in children aged 8-11 in Tabriz in 2020 was assessed. The results of this study showed malocclusion and its severity has a significant effect on quality of life.  It also had an effect on a person's emotional health, but no significant relationship was found between a person's social health and malocclusion.  Therefore, in general, it seems that malocclusion had a significant effect on the quality of life and emotional health of individuals, but the social health of children is not affected by malocclusion.

    Keywords: malocclusion, Oral Health Related Quality of life, Social Health, Emotional Health, Tabriz
  • Amirala Aghbali, Parya Emamverdizadeh, Ladan Paya*, Negar Behnia Pages 150-158
    Background and Aims

    Recurrent aphthous ulcers are one of the most common diseases of oral mucosa, which causes complaints and referral of patients to the dentist. These ulcers are single or multiple and painful, limited to the oral cavity and often cause a lot of discomfort to the patient. The aim of this study was to evaluation of mental status and quality of life in people with recurrent aphthous lesions.

    Material and Methods

    In this analytical study, 120 persons were evaluated in two groups: patients and healthy subjects in terms of mental status and quality of lifeThe GHQ-28 questionnaire was used to assess the mental status and general health and the WHOQOL-26 questionnaire was used to assess the quality of life. The obtained data were analyzed by non-independent t-test by SPSS statistical analysis software version 21.

    Results

    The highest score of mental health quality were related to anxiety symptoms and sleep disorders, which was significantly higher in case group than the control group (15.78 ± 3.13 vs. 4.25 ± 2.51; p = 0.001). Most of the aphthous lesions in the present study were low-grade minor lesions (43.3%), however, moderate lesions have the second highest frequency (38.3%), After that, moderate aphthous lesions (38.3%) had a higher frequency.

    Conclusion

     It seems that in people with recurrent aphthous lesions, the quality of life is lower in the field of physical health and social relations, and in the study of mental condition, physical symptoms, urgency and sleep disorders are clearly seen.

    Keywords: Mental Status, Quality of Life, General Health Quality, Recurrent Aphthous Lesions
  • Ahmad Reza Talaipour, Seyedali Seyedmajidi, Seyed Hadi Sajjadi, Samira Fani* Pages 159-164
    Background and Aim

      Age estimation is one of the most important issues in forensic medicine, legal cases and orthodontic treatment. One of the most famous methods which is based on the maturity of teeth for determining dental age is Demirjian method. Due to the inconsistency of the results of studies conducted on different people groups, the present study was done to evaluate the accuracy of Demirjian method in estimating the chronological age of Iranian 12-16 years-old Iranian people.

    Material and Methods

    This retrospective study was performed on 50 orthopantomograms that met the inclusion criteria. Dental age was determined by Demirjian method and compared with the chronological age of the subjects separated by gender and age groups. The correlation coefficient between dental age and chronological age was calculated  using paired  T-test in order to show their relationship, and finally, the linear regression equation was presented.

    Results

    The studied radiographs belonged to 27 girls and 23 boys with a mean age of 14.02±1.45 years old. The subjects’ mean dental age was determined 14.00±1.38 years old by Demirjian method which did not show a statistically significant difference with the chronological age (P<0.4). The correlation coefficient test showed a very strong correlation between actual and estimated ages in both genders (R=0.975 in girls and R=0.969 in boys). The determined linear regression equation was Y=1.01X-0.078.

    Conclusion

    The Demirjian method is a suitable method with high accuracy in estimating the age of the studied group.

    Keywords: Demirjian, Dental age, Panoramic radiography, Forensic medicine
  • Pegah Mosannen Mozaffari, Salehe Sekandari*, Fateme Sekandari Pages 165-173
    Background and Aim

    Amelogenesis Imperfecta is a hereditary complication that affects the quality and quantity of tooth enamel. This disease usually affects both deciduous and permanent dentition and causes various abnormalities such as unaesthetic appearance, dental sensitivity, and severe attrition. The incidence of this condition is estimated at 1 in 14,000 people. At the moment, there are no specific treatment recommendations for patients suffering from AI. when treating these patients, a comprehensive treatment with interdisciplinary approach should be considered.

    Case Report

    The patient was a 14-year-old girl who had referred to Shahab Dental Clinic in Mashhad with a complaint about the improper shape and color of her teeth. The patient had no history of any specific disease and no family history of this disease was reported in his family. After clinical and radiographic examination the patient was diagnosed with AI (hypoplastic type).

    Conclusion

    Related to Patient’s functional and emotional impression of AI, treatment of these patients has specific importance.

    Keywords: Amelogenesis Imperfecta, Enamel agenesis, Hypoplastic
  • Roya Maleki, Maryam Sadeghipour Roudsari, Peyman Shariatpanahi*, Mohammad Mousavi, Abtin Ziadlou Pages 174-184
    Background and Aim

    Improving oral health requires a variety of factors, including sufficient awareness and ability to predict future threads and crises in this sector. The purpose of this study was to investigate the necessity of using future studies in oral health.

    Material and Methods

    This review study was conducted in 2021. In order to access the articles, four databases consisting of “PubMed, Google Scholar, Ovid & Scopus” were sought in the last 10 years. According to the topics, entry and exit criteria, 16 articles were selected and analyzed for the study.

    Results

    The results showed that “future studies” should be used as an important tool in almost all areas of the health system’s functions but this important tool has been significantly neglected in the oral health system.

    Conclusion

    According to the most studies, in order to make appropriate policies for achieving the health improvement, cognition of variables, deficiencies and threats ahead are essential. In this regard, although policy-making has been done with a foresight and futurism approach, but oral health is one of the issues which has been missing.

    Keywords: Future Studies, Health, Oral Health, Dental Health, Prospective Studies, Futurology